Siguranta si securitate

Cel mai recent model Mondeo a primit deja calificativul maxim din partea celei mai prestigioase organizatii independente din Europa, in materie de siguranta: Euro NCAP. Masina e dotata cu multe tehnologii Ford care in trecut au fost premiate de Euro NCAP, pentru inovatii in domeniul sigurantei. Din gama Ford, Mondeo e primul ce va fi echipat cu centuri de siguranta cu airbag incorporat, pentru locurile din spate.

 

Metauri:  Ford Mondeo, Mondeo, Mondeo hybrid, masina electrica Ford, masina hibrida Ford,  Mondeo Estate, masina eleganta Ford, masina de oras Ford, hybrid Ford.


Un plus de protectie pentru pasagerii din spate

Cele doua scaune dinspre exterior, spate, pot fi echipate cu o functie de siguranta unica: o centura de siguranta gonflabila, pentru scaunele din spate. In eventualitatea unui impact, centurile se umfla si distribuie fortele generate de coliziune pe o zona a corpului de cinci ori mai mare decat centurile conventionale. Prin reducerea presiunii exercitate asupra pieptului si controland mai bine miscarea capului si gatului, aceasta tehnologie inovatoare poate reduce probabilitatea vatamarii.

Mentine controlul, indiferent de conditii

Controlul electronic al stabilitatii monitorizeaza constant progresul vehiculului tau. Aceasta detecteaza devierile de la traseul ales, ca in cazul in care autovehiculul incepe sa patineze si corecteaza automat pozitia pe drum a autovehiculului, ajutandu-te sa mentii controlul asupra acestuia.