Cel mai bun ulei de motor: cum îl alegi?

Uleiul de motor este unul dintre fluidele vitale pentru buna funcționare a mașinii. Scopul său este acela de a lubrifia părțile mobile ale motorului, asigurând asfel o compresie optimă și protejând componentele care intră în contact unele cu celelalte.

Cea mai bună aplicație GPS pentru călătorii

Călătoriile cu mașina personală au devenit, odată cu dezvoltarea tehnologiei, mai sigure, mai rapide și mai confortabile. Automobilele moderne sunt dotate cu o serie de funcții care fac ca deplasările să fie foarte plăcute pentru șofer, dar și pentru ceilalți pasageri.

Tehnologia hybrid. Ce variante îți oferă Ford?

Pe piața auto, cele mai recente tendințe aduc în prim plan automobilele hibrid. O mașină hibrid are cel puțin două sisteme de propulsie în comparație cu modelele convenționale, electrice sau cu pile de combustie care au un singur astfel de sistem.

Cat costă ITP-ul? Acte necesare și sancțiuni pentru ITP expirat

Inspecția Tehnică Periodică este obligatorie pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice. În cadrul acestei verificării se măsoară, cu ajutorul unei aparaturi speciale, aspecte legate de: noxele emise de motor, sistemul de direcție, cel de frânare dar și fluxul de lumină și poziția acestuia.

Întreținerea mașinii: 5 sfaturi pentru a păstra valoarea mașinii tale

Întreținerea mașinii este esențială pentru funcționarea sa optimă, dar și pentru a menține, în timp, valoarea acesteia. Astfel, indiferent dacă ai de gând să conduci același automobil ani la rând, sau dacă te gândești să-l vinzi în viitorul apropiat, poți obține beneficii în ambele cazuri, dacă te ocupi de îngrijirea acesteia așa cum se cuvine. În continuare îți oferim câteva sugestii despre cum îți poți întreține mașina corespunzător!